dilluns, 18 de juny del 2012

ENCENDRE LES SET FONTS


Com diu en Francesc Orenes en un article publicat en el núm. 46 de la revista Vilatorta (Nadal de 2006), les Set Fonts parlen “La veu de les Set Fonts es concreta en deu màximes o proverbis que palesen, amb una bona dosi de sentit comú i de sensibilitat, tot el sentir d’una època. Estan escrites en diferents rengles, amb un català perfecte i amb lletres majúscules d’un exquisit disseny esculpit sobre pedra del país”.

A la façana de Can Pallàs, hi ha esgrafiats els quatre elements clàssics: l'aigua, la terra, el foc i l'aire. En l'antiguitat clàssica, aquests elements representaven les quatre formes conegudes de la matèria i eren utilitzats per explicar diferents comportaments de la natura. En la cultura occidental l'origen de la teoria dels quatre elements es troba en els filòsofs presocràtics de la Grècia clàssica, i des d'aleshores ha estat objecte de nombroses obres d'expressió artística i filosòfica, perdurant a través de l'Edat Mitjana i el Renaixement i influenciant profundament el pensament i la cultura europeus. 

I si les Set Fonts ens parlen, perquè no les escoltem? Perquè no donem llum a les seves paraules? Perquè no cohesionem els quatre elements en aquest espai?

Aquesta és la proposta que us presentem per la nit del dissabte dia 30 de juny: Aglutinar els quatre elements (Aigua –aigua-, Terra –pedra-, Foc –llum- i aire –paraules-) a les Set Fonts.

Terra de Tupinots proposa que tots els vilatortins vingueu a ENCENDRE LES SET FONTS en un acte plàstic i emotiu. Una visió diferent del parc on la llum i les paraules tindran una nova dimensió, amb tota la força del món. 

El parc de les Set Fonts identifica i dignifica el nostre poble. Serveixi aquest acte de modest homenatge a l’home que ens l’ha llegat.

Les Set Fonts, on l’aigua i la pedra fan paraules, i les paraules... claror!

Terra de Tupinots

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada