dilluns, 8 d’octubre del 2012

6 i 7 Octubre - INDIA, una altra mirada


Una altra mirada sobre un país tan gran i tan divers? El que s’ha volgut mostrar durant els actes del cap de setmana del 6 i 7 d’octubre no són els grans monuments, que són maravelles que cal visitar, sinó buscar l’impacte amb les imatges que mostren instants de la vida quotidiana, dels carrers amb les deixalles, les cares alegres, els rituals religiosos, els colors dels vestits, la serenitat d’uns rostres, l’alegria de les iaies, la vida al carrer, a les cases, etc.. També artesanies representatives, figures, tapissos, llavors, flors, ...

 

Amb un viatge no n’hi ha prou i amb l’experiència d’una sola persona tampoc. L’aportació d’INDIA, una altra mirada ha set l’experiència de viatges de diverses persones de Sant Julià, sense les quals no s’hauria pogut fer, i la col·laboració especial de la Carme Tió, la Núria Moreno i la Margaret que han aportat la seva vivència durant uns anys al país. Resalten la importància que té per la societat india la religió que és a tot arreu, el paper que està agafant la dona, en contrast amb la poca alegria pel naixement d’una nena. També la solidaritat i la capacitat de compartir que tenen fins i tot amb els que venen de fóra, així com la felicitat que es reflexa en les mirades.

Tan la Carme com la Núria recomanen als futurs viatgers a la India que a part de visitar els extraordinaris monuments que hi ha, explorin també els llocs fóra dels circuïts turístics, que el guia o el xofer els porti a conèixer aquells racons on poder veure i conviure, encara que sigui per poc temps, amb la gent dels pobles i carrers tot i que això comporti certes incomoditats. La utilització dels mitjans públics de transport, no espereu les comoditats d’aquí, també ajudaran a viure l’experiència d’aquest país.

Part interessant és el menjar, que durant els actes es va poder fer una petita degustació, més aviat anecdòtica. La utilització de les espècies és en tots els plats i el nostre paladar no hi està acostumat, els amants dels gustos picants disfrutaran de valent. Pel viatger europeu, la preocupació per no agafar una descomposició o el nostre concepte d’higiene ens impedeixen assaborir plats que tenen molt bona pinta.

Terra de Tupinots agraeix la vostra participació en els actes i de manera especial a les persones que hi han col·laborat ajudant en el muntatge o bé aportant els objectes i les ideies.

Podeu veure el reportatge fotogràfic realitzat per Xevi Pona clicant  


o bé en les mateixes fotos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada